Visie op de wereld

Ik geloof in een wereld, waarin we op verschillende manieren samenwerken, in verschillende samenstellingen. We werken zelfstandig, maar zijn altijd op zoek naar verbindingen. We werken in tijdelijke teams, die bestaan zolang het doel relevant is. Op deze manier ontmoeten we constant nieuwe mensen en leren we constant bij.

We zijn constant in beweging en halen het beste uit elkaar, omdat we in een constante staat van verandering zijn hebben we veel aandacht voor onze eigen emoties en gedachtes maar ook voor die van de ander. Simpelweg omdat we beseffen dat samenwerken met verandering vraagt om weinig ruis bij elkaar en onszelf.

Werken en vrije tijd raakt steeds meer verweven in elkaar en dus gaan de rollen die we spelen in het leven meer en makkelijker in elkaar overlopen totdat overblijft wie we echt zijn. We zijn als mensen nieuwsgierig naar wat er gaat komen en kijken met een glimlach terug op wat er achter ons ligt. Waar nodig staan we stil bij gebeurtenissen, maar over het algemeen gaan we op een lichte manier met het leven om.

You win some, you learn some.

Advertisements

2 thoughts on “Visie op de wereld

 1. Beste Tim,
  Ik kan geen emailadres van je vinden, daarom probeer ik het maar even zo.
  Je kent onze stichting van de recensie die we hebben gemaakt van jouw boek Gewoon een ander jaar. http://www.patientervaringsverhalen.nl/?pagina=Zoeken&keyword=Gewoon%20een%20ander%20jaar

  Dit jaar organiseert de stichting CCC op 10 oktober een symposium ‘Maak er een boek van…!? Leren van patiënten en hun verhalen’ ( zie de diverse bijlagen).
  Ik nodig je daarvoor van harte uit, maar ik heb vooral een vraag: ik vroeg me af of je bereid zou zijn om als een van de inleiders van een workshop mee te doen.Want daar zouden we graag gebruik van willen maken.
  Het zou gaan om workshop 7. Als je het ziet zitten zou je me dan willen mailen?
  coleta@patientervaringsverhalen.nl

  Workshop 7:
  De Boekenauteurs: wat heeft het (mij) opgeleverd?
  Doel: Helder krijgen wat de auteurs hebben willen bereiken met hun boek en of dat ook gelukt is.

  Inleiding/Achtergrond:
  In deze workshop lezen 2-3 boekauteurs 2-3 verschillende passages uit hun boek voor die representatief zijn voor wat zij met het boek hebben willen zeggen/ bereiken. Daarna wordt ingegaan op de vraag waarom ze deze passages hebben gekozen en deze boekvorm om hun ervaringen naar voren te brengen. Of het boek hen heeft opgeleverd wat ze wilden. Wat dat dan is, waarbij ook gekeken wordt naar voor- en nadelen van een boekvorm.

  Wie: een discussieleider en meerdere( 2-3) inleiders
  Leidende vragen: Waarom hebt u deze fragmenten gekozen die u voorleest? Waarom heeft u ze op deze manier gebracht, met een egodocument? Vanuit welk persoonlijk motief brengt u uw ervaring naar buiten? Wat heeft het u opgeleverd? Wie wilt u bereiken en worden deze personen ook bereikt? Zijn er belemmeringen/ hindernissen waardoor het boek u niet heeft opgeleverd wat u zou willen? Welke?

  Er zijn bij de meeste workshop 2-3 inleiders die dat doen. Je zou dan een van de drie inleiders zijn die( een) stukje(s) uit eigen werk voorlezen. Een gespreksleider leidt het gesprek. We willen dat het geen hoorcolleges worden, maar uitwisseling van zaken. Ik hoop natuurlijk dat je toezegt.
  We hebben geen subsidie voor het symposium. De Haagse Hogeschool biedt gastvrijheid en betaalt de lunch, koffie en thee en hapjes en drankjes. De rest moeten wij doen en regelen: zonder subsidie.
  We kunnen diegenen die optreden treinreiskosten, een boek en een presentje leveren, dat doen we van ons eigen geld, maar dat is het dan ook. Het blijft sappelen, maar ik ben wel blij met alle inzet van mensen. Er leveren een aantal mensen gratis een bijdrage en daar zijn we heel erg blij mee.

  We hopen op een divers publiek: makers ( boeken, blogs, twitteraars, video etc), en gebruikers van ervaringsverhalen ( onderzoekers, onderwijs, beleid, patiëntvertegenwoordigers etc.) en ook studenten van de Haagse Hogeschool.

  Ik hoor graag of je op ons verzoek in wilt/kunt gaan.
  Met vriendelijke groet,
  Coleta Platenkamp
  Coördinator Stichting CCC
  http://www.patientervaringsverhalen.nl
  @patientervaring
  coleta@patientervaringsverhalen.nl
  Gillis van Ledenberchstraat 27-hs
  1052TX Amsterdam
  Tel: 0616456321

 2. Beste Tim,
  Omdat ik het verder nergens anders vond vraag ik het maar hier, is je boek “Gewoon een ander jaar” nog te koop? Zo ja, hoe kan ik hem krijgen?
  Graag hoor ik van je.

  Groetjes,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s