Slecht nieuws

Augustus 2001

Mam belt met dr. McK over het vervolg in de keuken. Ik laat haar de vragen stellen en hoor later wel wat het verhaal is. Het is geen goed nieuws:

Dr. McK is er niet zeker van of het beenmerg schoon is. Hij heeft cellen gezien in mijn bloed die er niet zouden moeten zijn. Als deze cellen inderdaad aanwezig zijn, zijn de gezeefde stamcellen waarschijnlijk ook niet schoon en heeft het géén zin om deze terug te geven na de 3e kuur. Dit zou de 3e kuur dus nutteloos maken.

Om dit te achterhalen moet er een punctie gedaan worden. Ik had gezworen nooit meer een punctie te doen en dr.v.T. had beloofd dat dit ook niet meer nodig was! Mocht dit allemaal waar zijn, is er in ieder geval gelukkig nog een andere weg naar genezing.

Dr.McK is van een heel ander kaliber dan Dr.v.T.. Veel gedetailleerder, veel gestructureerder, kennelijk ook een specialist op het gebied van Burkitt. De specifieke vorm van de ziekte die ik heb.

Als Dr.McK zegt dat er nog een punctie moet komen, heb ik géén keus. Ik praat met mam en ze is het met me eens. De rillingen lopen me nu al over het lijf. Wéér een punctie, wéér die hel.

Ik besef dat de punctie niet eens het grootste probleem is. Als het in het beenmerg zit, ben ik letterlijk doordrongen met kanker. Wat dan? Hoelang moet ik dan nog vechten, een half jaar in het ziekenhuis kan ik hebben, maar nu wordt het steeds meer. Hoeveel tegenslag kan ik nog aan? Ik weet niet hoelang ik dit nog volhoud.

Ik heb het er met mam over, ze begrijpt me en steunt me in al mijn beslissingen. Opeens lijkt de weg weer een stuk langer. Weer iedereen informeren met slecht nieuws. Mam belt druk rond. God sta me bij, jongens help me hier doorheen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s