Naarmate innovaties zich steeds sneller opvolgen krijgen we met zijn allen in een steeds hoger tempo met veranderingen te maken. Anders gezegd: de wereld draait steeds sneller. Of je het nou leuk vindt of niet, ontkomen eraan kan niemand. De wereld is in een constante staat van reorganisatie.

Is dat erg? Ik denk het niet, het vraagt alleen om een andere manier van werken. Ook dit zie je steeds meer terug en nieuwe manieren van werken mogen allang geen geheim meer zijn. Het aantal zelfstandigen en freelancers is toegenomen in de afgelopen jaren. In de komende jaren zal dit aantal alleen maar blijven stijgen.

Hopelijk zijn we over een paar jaar van de ‘schijn-zelfstandige’ af (kinderziekte van een trend) en leert de overheid goed om te gaan met de regelgeving rondom zelfstandigen. Beide uitdagingen zijn echter niet in staat om een grote invloed te houden op de ontwikkeling van het ‘decentraal werken’.

We zullen als mensen steeds vaker in verschillende rollen, in verschillende projecten en in verschillende omgevingen werken. Steeds vaker hebben organisaties slechts op bepaalde momenten bepaalde vaardigheden nodig, niet ervoor en niet erna.

Bij zelfstandigprofessionalschap komen bijzondere omstandigheden bij elkaar. Het is niet alleen nodig om kennis van een bepaald vakgebied te hebben, kennis en ervaring in ondernemerschap is ook nodig. Heb je hier weinig verstand van dan is het risico van schijnzelfstandigheid al snel in beeld.

Om stevig in je schoenen te staan moet je weten waar je mee bezig bent, zelfstandig worden na een aantal jaren werkervaring is dan ook het meest logisch. Als starter op de arbeidsmarkt zelfstandig worden is echter ook heel gebruikelijk en die groep zal alleen maar groeien.

Bij Projectkompassie spelen we daar met het Traineeship ‘projectmanagement, leiderschap & ondernemerschap’ op in. Direct na je studie kun je dit 2 jarig programma volgen waarin je begeleid wordt naar zelfstandig professional waarbij je ook nog eens een stevige projectmanager wordt.

Hoe doen we dat dan? Betekent zelfstandig niet dat je het alleen moet zien te redden. Wat ons betreft niet. Projectkompassie bestaat uit een netwerk van zelfstandigen die elkaar kunnen ondersteunen waar nodig. Opleiden van een nieuwe generatie staat daarbij bovenaan.

In het Traineeship werk je gedurende 2 jaar voor verschillende opdrachtgevers en krijg je begeleiding van een senior professional. We dagen we je uit om na te denken over wat erbij komt kijken om zelfstandig te worden en zijn. We geven je in het opleidingsprogramma de theoretische achtergrond van het ondernemen en in het tweede jaar krijg je de tijd en ruimte om praktisch met je zelfstandigprofessionalschap aan de slag te gaan.

Na het 2 jarig programma kun je de basis die je in het Traineeship hebt gebouwd gaan uitbreiden. Op deze manier proberen we een bijdrage te leveren aan een stabiele toekomst.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s