Intentie en Toewijding

‘Intentie op lange termijn wordt toewijding genoemd. Een intentie voor de lange termijn vaststellen is als het instellen van het kompas van het hart.’

 

‘Uit intentie komt de daad voort, uit de daad komt de gewoonte voort. Uit de gewoonte komt het karakter voort, uit karakter ontwikkelt zich bestemming.’

 

Als ik een zware dag heb kijk ik graag even naar deze 2 quotes uit de boeddhistische psychologie. De eenvoud en kracht van de 2 geven me rust en doen beseffen hoe iemand kan komen tot het punt waar hij of zij wilt zijn.

Bij Projectkompassie zijn we toegewijd om een bijdrage te leveren aan het niveau van projectmanagement. Elke dag is het onze intentie om studenten, jonge professionals, wat oudere professionals, bedrijven en scholen betere tools te geven om projectmanagement in te richten. Als organisatie maken we ons daar hard voor.

Vanaf deze week komt onze nieuwe website online, gaan nieuwe young professionals aan de slag met ons traineeship, starten een numerus aantal studenten met ons honoursprogramma aan het Saxion en komen onze nieuwe folders en presentatiemappen uit.

Het is een begin, maar het is zo gaaf om te zien wat er kan gebeuren als je met je team intentie kan vasthouden: het verandert in toewijding.

Sisyphus

 

 

Advertisements

One thought on “Intentie en Toewijding

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s