Natural Leadership –> Projectmanagement

Met ProjectKomPassie bieden we het Honoursprogramma ‘Natural Leadership’ aan voor (vooralsnog) HBO studenten. In het 2e jaar kunnen ze kiezen voor een extra uitdaging naast hun studie.

Met ‘Natural Leadership’ gaan we in op onderwerpen die niet of nauwelijks terug te vinden zijn in de schoolbanken. Zo zijn we onder andere bezig met het ontdekken van passie, maar ook met de vraag ‘Hoe kan ik me zowel als mens en als werknemer duurzaam gedragen in een organisatie’.

Even belangrijk zijn de concrete projecten die de studenten voor ons of een van onze partners uitvoeren. Ik heb het in mijn eigen studie altijd zeer raar gevonden dat ik een kledingmerk naar Duitsland mocht exporteren en daarvoor nep-cijfers kreeg. Ik kan mijn tijd toch wel beter besteden dan aan een fictief project?

We geven studenten dus ‘real-life projects’ met echte doelstellingen en echte emotie. Daarvoor gebruiken we Prince2 waarvan ze de foundation aangereikt krijgen. Inmiddels trainen we ook op IPMA. Hieronder zie je een korte uitleg van een van onze studenten en onze (inmiddels bevallen) spin-in-het-web, Linda Custers.

Het mooie van ProjectKomPassie vind ik (en hopelijk ook andere mensen) dat het na het 3 jaar durende Honoursprogramma niet eindigt. Mochten onze inmiddels ex-studenten verder willen  en ze zijn voldoende gegroeid, dan kunnen ze zich aansluiten bij onze traineeship.

Elk jaar begint er een nieuwe lichting in september die we een 2 jarig programma geven in Projectmanagement, persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. Ze gaan daarin op een verdiepende en verbredende manier verder met projectmanagement.

Daarnaast gaan ze aan de slag bij externe opdrachtgevers. In onze ogen een win-win situatie:

Onze jonge professional krijgt praktijkervaring in projectmanagement op verschillende plaatsen en de opdrachtgever krijgt een professional die een gedegen gereedschapskist aan kennis, kunde en vaardigheden heeft en die zich ook nog eens doorontwikkeld terwijl hij aan het werk is.

In totaal kunnen ze zich 5 jaar lang samen met ons ontwikkelen, in de gehele 5 jaar krijgen ze namelijk een talentcoördinator/doorgewinterde professional die ze kan coachen in hun uitdagingen en ontwikkeling.

Op deze manier kunnen we opdrachtgevers al in een vroeg stadium een enorme toegevoegde waarde bieden voor een schappelijk bedrag.

Voor onze lichting van september zijn we nog op zoek naar opdrachtgevers die projecten gemanaged willen zien, ondersteuning zoeken voor hun projectmanagers of meer borging op het project willen. Kunnen we onze waarde toevoegen aan uw organisatie? Neem dan gerust contact met me op!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s