Links-rechts; meer is niet altijd beter

DSC_0102

 

Vrijdag was het aan de enthousiaste lichting nieuwe studenten om kennis te maken met ons Honours Programme ‘natural leadership’. Enthousiast, omdat je er 2 uur reizen voor over moest hebben.

Voor degene die het aandurfden stond een speelse ontmoeting met Projectkompassie, projectmanagement en leiderschap te wachten. Op een boerderij in Groenenkamp hadden de studenten die al wat langer bij PKP zitten een dag opgezet met een aantal spellen waar iedereen kennis kon maken met elkaar.

Ik mocht zelf het spel ‘links-rechts’ begeleiden waarbij ik zelf na een kwartier al de eerste pleister nodig had. Het spel gaat, zoals je kunt zien, op de foto hierboven in goed kameraadschap. Je wordt namelijk met de benen aan elkaar vastgebonden met ducktape. Je moet het dus meteen goed kunnen vinden met je buurman!

Vervolgens mag je met zijn 12-en op een rij een hindernisbaan aflopen: slalommen, hordes over, hoepel door. Allemaal in goed overleg. Althans.. Zo werkt het vaak niet. Eerst is er goed overleg, maar als het plan niet blijkt te werken is het toch al snel ieder voor zich.

Na 1 keer de hindernisbaan gedaan te hebben werd het 12-tal in 2 6-tallen gesplitst en kreeg iedereen de tijd om een nieuwe tactiek te verzinnen, hier en daar vergezeld door een tip van spellen koning Daan Jegen.

Nu, in ronde 2, ging het aanzienlijk beter en was de samenwerking een stuk sterker. Ervaring telt enorm in zulke spellen.

Wat voor mij 3 belangrijke leerpunten waren:

  • Niet met messen klooien
  • Neem de tijd om leerpunten door te nemen
  • Je kunt met teveel mensen in een team zitten

Waardevol om te beseffen in spellen, maar zeker ook in projecten en projectmanagement. Meer is niet altijd beter!

DSC_0111

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s