Dag Wubbo

In een zondags tempo liep ik zondag door het fitness centrum(metje). Met een zonnetje op de achtergrond ging het in een sukkeldrafje van apparaat naar apparaat. Plotseling het reclame-nieuws scherm midden in de zaal me af:

“Oud astronaut Wubbo Ockels (68) overleden”

 

Met Wubbo’s eindige strijd tegen kanker zijn we een  inspirerend en mooi mens kwijt. Hij was namelijk niet alleen de eerste Hollander in de ruimte, maar hij zette zich in voor een duurzame mensheid. Tijdens zijn ruimtevlucht had hij namelijk gezien hoe ‘levensvijandig’ het heelal was en hoe broos de bescherming wad die de aarde ons biedt. Hij was ervan overtuigd dat we slimmer met energie, slimmer met de aarde en slimmer met elkaar kunnen omgaan:

“Laten we ‘het menselijke tijdperk’ begroeten. Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons”. We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde’.

 

Hier zie je Wubbo innoverend en ‘outer-space’ praten, Wubbo kende wat dat betreft wat meer invalshoeken dan de meeste mensen. Hij was simpelweg een slimme vent.

In het afscheidsitem van SBS ‘Hart van Nederland’ (ik kijk het niet vaak) viel me op waarom Wubbo dan ook nog eens op de 75e plaats van ‘grootste Nederlander’ eindigde.

Niet alleen was hij slim, creatief en had hij oog voor duurzaamheid, hij kon ook nog eens zo open en gelukkig zijn als een klein kind.

http://www.kijk.nl/video/5kAUcgmxvbEQ

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s